LAKKOAVUSTUKSEN HAKU AJALTA 3.-9.5.2022

10.5.2022

Tästä päivästä aloitetaan lakon jälkitoimet ja siirrytään lakkoavustuksien käsittelyyn, johon tässä viestissä on ohjeita.

Lakkoavustus on nyt haettavissa omaJHL:stä. Avustus on haettavissa 3 kk ajan lakon päättymisestä, sen jälkeen hakujärjestelmä sulkeutuu. Hae avustus siis 9.8. mennessä!

Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että jäsen on liittynyt liittoon ennen lakon alkua, jäsenyys on kunnossa ja on toiminut liiton ohjeiden mukaisesti. Jäsenmaksut tulee maksaa ajallaan avustuksen saamiseksi.

Lakkoavustuksen suuruus on 160 €/lakkopäivä. JHL maksaa lakkoavustusta viikon mittaisesta lakosta enintään viideltä päivältä. Avustusta voi hakea siis enintään viideltä päivältä, sillä muuten hakemuksen käsittely voi hidastua.

Avustuksesta suoritetaan ennakonpidätys verottajan ohjeiden mukaisesti, joten verokorttia ei tarvitse toimittaa. Nettoavustus on 95,20€/lakkopäivä. Lakkoavustuksia maksetaan yhdistyksen tarkistusten ja hyväksynnän jälkeen mahdollisimman tiiviiseen tahtiin.

Ohessa on tietoa lakkoavustuksen hakemisesta. Linkeistä pääset lisätiedon äärelle.

1. Kirjaudu omaJHL:ään, jos et ole sitä vielä tehnyt. Päivitä tarvittaessa jäsentietosi (sähköposti, puhelinnumero) ja työsuhdetietosi (sopimusala, työnantaja, työpaikka)
2. Lakkoavustus haetaan omaJHL:stä, linkissä on kuvalliset ohjeet avustuksen hakemisesta.
3. Täytä lakkoavustuksen hakemiseen vaadittavat tiedot.
4. Lakkoavustushakemus siirtyy tämän jälkeen yhdistykseksi tarkistettavaksi ja hyväksyttäväksi.

Jos jäsentiedoissasi ei näy lakkoavustushakemus -kohtaa, ota yhteys yhdistyksemme toimistonhoitajaan Tuula Oikariseen (p. 014 685 454) tai aluetoimistoosi (p. 010 7703 620) tietojesi lisäämistä varten lakkoryhmään.

OmaJHL:ään kirjautumisessa tai lakkoavustuksen hakemisessa saattaa ilmetä ongelmia, voit kysyä apua JHL Sisä-Suomen aluetoimistosta.

Muiden SAK:laisten liittojen jäsenet

Muut SAK:laisten liittojen jäsenet hakevat avustusta verkkolinkillä. Ohessa linkki avustuhakemukseen: https://www.lyyti.fi/questions/23def75e1b  . Jos sinulla on jotain kysyttävää hakemukseen liittyn, ole yhteydessä  JHL:n Sisä-Suomen aluetoimistoon.

Seuraa uutisiamme jhl.fi