LAKKO VARHAISKASVATUKSESSA JA KYLÄN KATTAUKSELLA TIISTAINA 13.2.2024 JA KESKIVIIKKONA 14.2.2024

9.2.2024

Lakot varhaiskasvatuksessa ja Kylän Kattauksella tiistaina 13.2.2024 ja keskiviikkona 14.2.2024

Poliittisen työtaistelun piirissä ovat kaikki varhaiskasvatuksessa tehtävät työtehtävät seuraavien kaupunkien alueella niin kunnallisen, seurakuntien kuin yksityisen varhaiskasvatuksen puolella ja kaikilla sopimusaloilla: Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen, Vaasa, Mustasaari, Rovaniemi, Tampere, Jyväskylä, Kuopio, Joensuu, Oulu, Turku, Pori.

Lisäksi poliittisen työtaistelun piiriin kuuluvat kaikki varhaiskasvatuspaikoissa tehtävät tukipalvelut. Puhtaus-, keittiö- ja kiinteistöpalveluihin liittyvät työt. Helsingin osalta Palvelukeskus Helsinki ja Jyväskylän osalta Kylän kattaus.

Tämä koskee myös muita henkilöstövuokrausyrityksiä, jotkavälittävät työvoimaa seuraavien kuntien alueilla toimivien kunnallisten, yksityisten ja seurakuntien varhaiskasvatuksen tehtäviin: Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen, Vaasa, Mustasaari, Rovaniemi, Tampere, Jyväskylä, Kuopio, Joensuu, Oulu, Turku, Pori.

Poliittisen työtaistelun kesto
Poliittinen työtaistelu koskee työvuoroja, jotka alkavat tiistain 13.2.2024 klo 00:01 ja keskiviikon 14.2.2024 klo 23:59 välisenä aikana. Lakko kestää päättyvän työvuoron loppuun.

Työtaistelun ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle.

Jyväskylän kaupungin lakkorajaneuvotteluissa rajattu vain Siilin maja niminen vaikeasti vammaisten lasten varhaiskasvatusyksikkö pois lakon piiristä.

Muu varhaiskasvatus kokonaisuudessaan lakossa, samoin koko Kylän kattauksen liikelaitos, mukaan lukien kouluruokailu.

Lakkovahteja tarvitaan 

Lakkovahti on lakon toteutumista valvova henkilö. Lakkovahdin tehtävänä on kehottaa kaikkia lakonalaiseen työhön pyrkiviä poistumaan työpaikalta. Lakkovahdit pitävät yllä järjestystä lakossa olevan työpaikan edessä, jakavat lakkotiedotteita ja seuraavat työnantajien toimia.

Jos haluat lakkovahdiksi, ota yhteyttä mahdollisimman pian puheenjohtaja Paula Vornaseen, varapuheenjohtaja Janne Savolaiseen tai toimistonhoitaja Tuula Oikariseen (yhteystiedot löydät kotisivujen yhteystiedot osiosta)

Sisä-Suomen aluetoimisto on varannut lakkokeskuksen Scandic Stationista, jossa lakkovahdeille on tarjolla taukotila, aamupala ja lounas. Lakkovahdit hakevat tarvittavat materiaalit lakkokeskuksesta. Paikalla on myös yhdistyksen aktiiveja.

Lakkokeskus on avoinna seuraavasti

Maanantaina 13-20

Tiistaina 5.30-18.00

Keskiviikkona 6-15.00

Mistä saan oikeaa tietoa?

Ainoat luotettavat informaation lähteet ovat liitto ja lakko-organisaatio. Seuraa liiton tiedotusta nettisivujen ja somekanavien kautta.

Tälle sivulle kootaan tiedot ja ohjeet ammattiliittosi JHL:n lakoista https://www.jhl.fi/yhdistyksille-ja-aktiiveille/tyotaistelut/lakot-ja-muut-tyotaistelutoimet/