TYÖTTÖMYYSKASSA TIEDOTTAA

19.6.2020

Työttömyyskassa tiedottaa
 

Irtisanomisten ja lomautusten määrät ovat kasvaneet huomattavasti tämän poikkeuksellisen kevään aikana. JHL Työttömyyskassa on varautunut toiminnassaan turvaamaan jäsentensä toimeentulon näinä poikkeuksellisina aikoina. Jäsenten ohjeistaminen on tärkeänä osata tätä varautumista.

Olemme laatineet opasvideon,  jossa opastamme, kuinka päivärahan hakeminen onnistuu työttömyyskassasta työttömyyden tai lomautuksen kohdatessa. Videolla näytämme, kuinka ilmoittaudutaan Te-toimistoon työnhakijaksi sekä opastamme, kuinka päivärahahakemus täytetään sähköisessä asioinnissamme eWertti Nettikassassa.

Työttömyyskassa on ottanut käyttöön robotin, joka sai nimekseen Esteri-botti. Esteri esivalmistelee hakemukset hyvinkin pitkälle, mikä vapauttaa etuuskäsittelijät tekemään loput vaativat työvaiheet. Esteri-botin käyttöönoton odotetaan nopeuttavan merkittävästi hakemusten käsittelyä. Tämä korostaa entisestään sitä, että hakemus tulee täyttää huolellisesti ja hakemuksen liitteeksi toimitetaan tarvittavat liitteet. Näin saamme taattua hakemusten mahdollisimman nopean käsittelyn.

Video on jo nyt saatavilla englanniksi ja ruotsinkielinen opasvideo on myös pian saatavilla. Löydät videot Youtubesta AmmattiliittoJHL-kanavalta, jossa kassalla on oma soittolista.

Myös Työttömyysturvan Perusopas vuodelle 2020 on ilmestynyt ja sieltä löytyy tuttuun tapaan kattava paketti työttömyysturvaan ja työttömyyskassan palveluihin liittyen.

Video : https://www.youtube.com/watch?v=seEXtpXKjno

Työttömyysturvan perusopas vuodelle 2021

https://www.tyj.fi/wp-content/uploads/2019/10/TYJ_etuusopas_2021.pdf