SOTE-info toukokuu 2021

1.6.2021

 

Sosiaali- ja terveydenhuollossa tapahtuu

 

Hyvä JHL:n jäsen!

 

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen valmistelussa eletään jälleen kriittisiä hetkiä. Lakiesitys on parhaillaan eduskunnassa käsittelyssä ja tavoitteena on saada laki hyväksyttyä tulevan kesän aikana.

 

Uudistus aiheuttaa monenlaisia muutoksia niin sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle kuin myös pelastustoimeen, tukipalveluihin ja kuntien omaankin toimintaan. Paljon on tapahtumassa ja jotta kaikilla meillä olisi riittävästi tietoa uudistuksen vaikutuksesta oman alueen ja työpaikan tilanteeseen, on käsissäsi nyt JHL:n ensimmäinen Sote-info.

 

Ensimmäisen Sote-infokirjeen löydät tämän viestin liitteestä.

 

 

Koska uudistuksen vaikutukset kohdistuvat nimenomaan työpaikoille ja jopa työtehtäviin, on tärkeätä että saat juuri sitä tietoa, mikä Sinulle on tärkeätä ja ajankohtaista. Sote-infokirje on tarkoitus lähettää noin kerran kuukaudessa, joten ennen Juhannusta saat meiltä vielä toisen viestin. Lomien jälkeen valmistelutyö ja samoin myös JHL:n Sote-info keskittyy enimmäkseen alueelliseen valmistautumiseen. Info-kirje tulee jakautumaan osiin sen mukaan, kenelle viesti on tarkoitettu. Jokaisen infon aluksi on aina ihan lyhyt kuvaus yleisestä tilanteesta. Sen jälkeen kirjeen sisältö vaihteleekin sen mukaan, mille alueelle se on tarkoitettu.

 

Haasteenamme on saada oikea viesti oikeaan osoitteeseen. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että käyt tarkistamassa omat jäsen- ja ammattitietosi rekisteristämme. https://www.jhl.fi/jasenyys/jasenyyden-hoito/omajhl/

 

Sisä-Suomen aluetoimistossa sote-uudistuksen ja hyvinvointialueiden valmistelua seuraavat erityisesti:

 

Keski-Suomen osalta
erityisasiantuntija Esa Springare

esa.springare@jhl.fi

puh 0400 854 253

 

Pirkanmaan osalta
aluetoiminnan asiantuntija Pirjo Toivonen

pirjo.toivonen@jhl.fi

puh 050 443 2046

 

***********************************

 

 

 

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Sisä-Suomen aluetoimisto

www.jhl.fi | JHL Facebook | JHL Twitter